Vi får 10.000 nya hjärnceller per dag, stamceller, som förgrenar sig. Vad vill du göra med dessa celler? Använda positiva tankar? Hjärnan är en muskel, de delar vi använder växer och utvecklas. När vi tränar stimulerar vi dessutom produktionen av hjärnceller.

När vi tränar frigörs ”må-bra-hormon”, vi blir mer kreativ i problemlösning, får mer ork att hantera situationer och skapar förutsättningar att kunna utföra vardagliga övningar… som vi behöver kunna utföra tills vi inte behöver toalettstolen/sängen/matkassarna/dammsugningen och dyl längre. Rörlighet och funktion är två viktiga nycklar.

Du skapar en närvarande stund då du kan koppla bort arbetsuppgifter, dina krav, vardagliga orosmoment osv.

Träning ger en stund av dig till dig!

Företag behöver se sina anställda som de värdefullaste tillgångarna! Tillgångar som ska vilja stanna på företaget, vilket många kanske gör om de får den omsorg de behöver! Frisk, glad och motiverad personal är hållbara tillgångar! Kombinera coaching och träning så blir ett frö den starkaste eken som står i alla blåsväder!

”Intuitiv träning”, en växande trend i USA skriver Stadium i sitt höstnummer 2017 av Stadium Magazin. Något jag själv pysslat med det sista decenniet. Intuitiv träning kräver en god förmåga till- en fungerande och existerande kommunikation med dig själv. Något som du bland annat lär dig mer om när du studerar NLP.

”En kropp som inte används tolkar hjärnan som att den inte behövs och vice versa”.

Jag tror att denna ”intuitiva träning” är avgörande för vad som kan få en person att fortsätta med sin träning även när ”livet knackar på”. När småbarnsåren kommer eller när jobbet kräver mer energi och uppmärksamhet av oss, eller om det knakar i relationen osv så görs ett ”uttag” av vår totala energi. Följer du slaviskt ett träningsschema utan att ta ”livet” i beaktning finns en viss risk att du upplever att träningen inte blev som du tänkt eller en känsla av att du inte orkade det du ville. Dina förväntningar matchade inte utfallet helt enkelt. Genom att lyssna på dagsform och omkringfaktorer kan känslan av att ”vinna varje gång” lättare nås. Den känslan som också kan vara avgörande för motivationen att fortsätta…

Jag är licensierad PT.